Werkgevers

Waarom Prominent People?

We zeggen altijd: Iedereen kan in principe uitzenden. Personeel inzetten is niet zo moeilijk, dus dat maakt ons niet uniek. Echter waar het om gaat is dat u op elk moment kunt beschikken over mensen die ook echt passen bij uw organisatie. En direct inzetbaar zijn.
Natuurlijk kunt u van ons verwachten dat we personele aanvragen invullen én we onze pool-opbouw goed voor elkaar hebben. Dat maakt ons niet bijzonder. Wat ons wel onderscheid is dat we u middels rapportages en updates continue inzicht geven in de actuele performance. En dat we 24 uur per dag bereikbaar zijn, ook in het weekend.
Dat we ons een wezenlijk onderdeel van uw organisatie voelen en weten wat jullie klanten beweegt. En dat we niet zomaar een “CV’tje schuiven” maar research hebben gedaan bij elke kandidaat. Alleen op deze manier kunnen we samen het proces vormgeven.

 

Het gaat het om de details. En om daadwerkelijke aandacht voor onze klanten.
Daar zijn we met Prominent People bijzonder goed in! Niet voor niets…

blijven flexibele medewerkers veel langer voor ons werken dan het branche gemiddelde

hebben we daardoor een enorm bestand met goede kandidaten

kunnen we de meeste  vacatures binnen één dag  voorzien

scoren onze mensen hoog op productiviteit en tevredenheid bij onze klanten

kennen we als geen ander de lokale en Regionale netwerken

zijn huidige flexibele medewerkers ambassadeurs in het werven van nieuwe kandidaten

Sterk gecertificeerd

Prominent People is vanaf 1998 aangesloten bij de brancheorganisatie NBBU. Dit om u kwaliteit en zekerheid te bieden.

Wij zijn er trots op dat wij vanaf 2006 het SNA keurmerk mogen voeren. Jaarlijks worden wij 2 keer geïnspecteerd. 

Normec ” fair labour certification” is een van de 9 geaccrediteerde inspectie-instellingen van Nederland, die Prominent People 2 keer per jaar inspecteert.

Sinds de oprichting van Prominent People staan we bekend als  erkend leerbedrijf. We leiden jaarlijks mensen op die in de flexbranche werkzaam willen zijn.

NEN 4400-1: wat is het?

Ondernemingen die het SNA Keurmerk mogen voeren, moeten voldoen aan de gestelde eisen in de NEN 4400-1 norm en handboek normen SNA. Het SNA Keurmerk beperkt het risico omtrent keten- en inlenersaansprakelijkheid. Als SNA gecertificeerde onderneming (detacheringsbureau, aannemer, payrollbedrijf, uitzendbureau) laten wij zien dat u met zien dat u met een betrouwbare partij zaken doet die de zaken op orde heeft.

NEN 4400-1: waarom?

Het SNA Keurmerk geeft aan: ‘We houden ons aan de regels. Met ons kunt u gerust in zee.’
Het SNA Keurmerk maakt de arbeidsmarkt in Nederland eerlijker en gezonder.

Wat is de WKA?

WKA betekent Wet Ketenaansprakelijkheid. Deze wet bepaalt dat bedrijven die personeel inhuren (van uitzendbureaus, detacheringsbedrijven, onderaannemers of payrollbedrijven) aansprakelijk zijn voor de loonheffingen die voor het ingehuurde personeel verschuldigd zijn, indien het uitzendbureau verzuimt om deze te betalen.

De WKA na een faillissement van een uitzendbureau!

Het gebeurt helaas regelmatig dat de Belastingdienst en het UWV na het faillissement van een uitzendbureau deze belastingen en premies verhalen op u als opdrachtgever.

NB: Het doet er niet toe of u netjes alle facturen betaald heeft aan het uitzendbureau!

U kunt uw risico beperken door:

  • zaken te doen met uitzendbureaus die aangesloten zijn bij de NBBU;
  • zaken te doen met NEN 4400-1 gecertificeerde uitzendbureaus.
  • het uitzendbureau te vragen om verklaringen van betalingsgedrag van de belastingdienst
  • een deel van het factuurbedrag op de G-rekening van het uitzendbureau te storten

Voldoet Prominent People aan de eisen?

Ja!

Prominent People voldoet aan alle eisen en kan u vrijwaren voor de “Ketenaansprakelijkheid”.
Het SNA keurmerk hebben wij vanaf 2006 in ons bezit. Desgewenst kunt u;

  • ons vragen om verklaringen van betalingsgedrag van de belastingdienst
  • een deel van het factuurbedrag op onze G-rekening te storten.

Onze dienstverlening

Zoekt u tijdelijk personeel? Dan kunt u denken aan inlenen op basis van Uitzenden, Detacheren, of Payrollen. Of bent u op zoek naar een vaste medewerker ? Wellicht is dan Werving & Selectie een optie.
Maar wat zijn nu de verschillen en waarom kies je voor het een of het ander?
De uitleg en verschillen op een rij:

Uitzenden

De meest flexibele dienstverlening is uitzenden. Om goed in te spelen op steeds snellere veranderingen in uw bedrijf kan het belangrijk zijn een flexibel personeelsbestand te hebben.

Detacheren

Als je op zoek bent naar een tijdelijke specialist, een hoogopgeleide kracht met veel kennis en ervaring, dan kom je al gauw uit bij detacheren. Ook kiezen werkgevers vaak voor detachering als...

Werving & Selectie

Wanneer  u een nieuwe medewerker  direct een eigen dienstverband wilt aanbieden, maar niet zelf het tijdrovende en dure traject van het werven van personeel wilt doorlopen.

Payrollen

U heeft zelf een geschikte kandidaat gevonden maar wilt graag het formele werkgeverschap  en daarmee samenhangende administratieve handelingen en ziekterisico’s  uitbesteden.

Veelgestelde vragen

Wat kost het om een uitzendkracht in te lenen?

Op basis van het brutoloon bepalen wij het tarief. Daarin worden naast het brutoloon en de werkgeverslasten, alle overige loonkosten verwerkt. Feitelijk worden alleen gewerkte uren aan u in rekening gebracht. U heeft geen leeglooprisico als er tijdelijk minder of geen werk is en ook niet in geval van ziekte, vrije -, vakantie – en feestdagen.

Hoe ben ik verzekerd dat premies en loonbelasting worden afgedragen?

Voor u als opdrachtgever is dit van groot belang. Immers, indien dit niet wordt gedaan door de uitzendorganisatie, blijft u als opdrachtgever aansprakelijk. Prominent People is een betrouwbare uitzendonderneming en als zodanig aangesloten bij de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen) en de SNA die toetst of premies en loonbelasting correct en tijdig worden afgedragen. Via de website van SNA (www.normeringarbeid.nl)  kunt u dit op elk gewenst moment het register opvragen en sluit u het ketenaansprakelijkheidsrisico uit

Wat is het loonverhoudingsvoorschrift?

De NBBU-cao hanteert vanaf het begin het loonverhoudingsvoorschrift: het loon en de vergoedingen van de uitzendkracht zijn gelijk aan het loon en vergoedingen van de werknemer die bij de inlener in dienst is.

Mijn uitzendkracht is ziek, wat nu?

Prominent People is de werkgever van de uitzendkracht. Hij of zij dient zich dan ook voor 9.00 uur ’s morgens bij ons ziek te melden. Wij vragen wel altijd of zij ook zelf u als opdrachtgever willen bellen. Heeft u vervanging nodig dan kunt u dat aan ons doorgeven!  Uiteraard worden voor de zieke uitzendkracht alleen de gewerkte uren gefactureerd.

Mijn uitzendkracht neemt vakantie, hoe werkt dat?

Een uitzendkracht bouwt, net zoals iedere werknemer, vakantiedagen op. Hij of zij is niet verplicht deze op te nemen. Worden ze wel opgenomen dan moet dit altijd in overleg met u als opdrachtgever gebeuren, zodat u rekening kunt houden met de bezetting. De vakantie-uren worden aangegeven op het declaratieformulier of doorgegeven door de uitzendkracht aan Prominent People.  Deze worden niet aan u gefactureerd. Heeft een uitzendkracht niet voldoende uren opgebouwd, dan worden deze niet uitbetaald.

Hoe werkt het fasensysteem?

Het fasensysteem is het rechtspositiesysteem voor uitzendkrachten. Dit systeem bestaat uit 4 fasen en in welke fase je uitzendkracht  zit, hangt af van het aantal gewerkte uren. Hoe langer deze voor het uitzendbureau werkt, hoe verder hij/zij  in het fasensysteem komt.

De NBBU kent vier verschillende fasen (fase 1 ten en met 4).

Fase 1 en 2: 

De eerste 26 gewerkte weken werkt de uitzendkracht in fase 1. Gedurende de tweede periode werkt de uitzendkracht  in fase 2. Fase 2  duurt 52 weken.
Alle weken waarin is gewerkt, tellen mee als een gewerkte week, ook als  in die week maar een aantal uur is gewerkt.

Is er sprake van een onderbreking van zes maanden in fase 1 of 2? Dan begint de telling opnieuw en begint de telling weer  bij fase 1. In fase 1 en 2 verdient de uitzendkracht alleen loon over de uren die zijn  gewerkt.

Belangrijk: In fase 1 en 2 is er volgens artikel 13 lid 3 sub a geen opzegging van de uitzendovereenkomst nodig.

Fase 3: 

Gaat de uitzendkracht na  fase 2 binnen 6 maanden verder? Dan komt hij/zij in fase 3 terecht. Fase 3 duurt maximaal 4 jaar. Je kan in deze periode maximaal 6 tijdelijke contracten aangeboden krijgen. In fase 3 krijgt het uitzendbureau een loondoorbetalingsverplichting.

Fase 4:

Is fase 3 doorlopen en worden de werkzaamheden binnen 6 maanden hervat? Dan komt de uitzendkracht in fase 4 terecht. In deze fase heeft hij/zij  recht op een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Urendeclaraties, hoe werkt het?

De verwerking van de uren gaat digitaal. De uitzendkracht en u als opdrachtgever accorderen beide de uren. De instructie hiervoor wordt gemaild zodra er iemand start met werken. Aan de hand van de digitaal geaccordeerde uren wordt de uitzendkracht uitbetaald en een nota verstuurd naar u als opdrachtgever. Hier zijn uitzonderingen mogelijk: sommige klanten vinden het fijn om de gewerkte uren naar ons te mailen . Dat mag. Wij verifiëren dit vervolgens weer met onze uitzendkrachten.

Opdrachtbevestiging

Alvorens een uitzending daadwerkelijk tot stand komt, moet een aantal zaken worden afgesproken zoals de functie, de ter beschikking te stellen uitzendkracht, de duur van de opdracht en het tarief. Prominent People zal deze afspraken in het algemeen schriftelijk aan u als  opdrachtgever bevestigen.
Het te betalen tarief van Prominent People omvat de loonkosten inclusief alle werkgeverslasten  van de uitzendkrachten en een bureaumarge. Daarnaast kunnen aanvullende afspraken worden gemaakt over de vergoeding van kosten aan de uitzendkracht, zoals reiskosten.

Goed werkgeverschap

Aangezien de uitzendkracht feitelijk werkzaam is bij de opdrachtgever, is de opdrachtgever verantwoordelijk voor instructies en begeleiding op de werkplek. U moet als opdrachtgever de uitzendkracht net zo (goed) behandelen als uw eigen personeel. De uitzendonderneming is wat dat betreft afhankelijk van u als opdrachtgever.

Meer informatie?

Met Ruim 20 jaar is Prominent People een begrip in de drie Noordelijke provincies. Prominent People kan zich door haar expertise met trots een specialist noemen als het gaat om het vervullen van transport -, technische -, administratieve en commerciele vacatures van LBO tot WO niveau.

Share This

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten